Anerkendelse af depression hos institutadministrator
Tilskadekomne arbejdede som institutadministrator og havde tidligere arbejdet 50 timer om ugen og herudover også lidt hjemmefra. Tilskadekomne fungerede i det daglige som personalechef. Fra efteråret 2007 begyndte tilskadekomne at føle sig mere arbejdsmæssigt belastet og havde en øget arbejdsmængde. Tilskadekomne blev længere på arbejde end de 10 timer, som tilskadekomne ellers havde arbejdet dagligt. Ligeledes begyndte tilskadekomne at arbejde flere timer dagligt hjemmefra. Tilskadekomne var kørt ind i en rytme, hvor der kun var plads til arbejde, nødvendig spisning og en smule søvn. I weekenderne arbejdede tilskadekomne minimum 5 timer om dagen hjemmefra. Den samlede stab på arbejdspladsen på 80 medarbejdere voksede til 130 medarbejdere i den tid, hvor tilskadekomne var ansat. I samme periode havde arbejdspladsen ikke fået mere plads/flere lokaler. Dette medførte frustration og ”slagsmål” om lokalerne blandt de ansatte. Tilskadekomne havde til opgave at forsøge at løse disse problemer. Samtidig med dette var der også udskiftning af indtil flere IT–systemer som følge af en fusion med en anden arbejdsplads. Fra efteråret 2007 og frem var der store problemer med at få de nye systemer til at fungere. Tilskadekomne måtte bruge megen tid og energi på at forsøge at få det nye system til at virke. Først i sommeren 2008 lykkedes det at få det ene system til at fungere nogenlunde. I efteråret 2009 fik man et af de andre systemer til at virke nogenlunde. Tilskadekomne mistede på kort tid tre ud af fire fagsekretærer. Dette medførte, at tilskadekomne i en periode stod med en række opgaver, som tilskadekomne enten selv forsøgte at løse eller måtte forsøge at få andre til at løse. Tilskadekomne fik efterhånden besat stillingerne, men det haltede hele foråret og forsommeren. Tilskadekomne fik i maj 2008 konstateret en depression.
Et flertal i Erhvervssygdomsudvalget vurderede, at tilskadekomnes depression i overvejende grad var forårsaget som følge af den særlige belastning, tilskadekomne havde været udsat for som institutadministrator. Flertallet lagde vægt på, at tilskadekomne i en lang periode havde haft meget lange arbejdsdage samt arbejde i weekenderne. Tilskadekomne havde desuden haft mange komplekse arbejdsopgaver, hvor tilskadekomne blandt andet måtte varetage arbejdsopgaver for andre ansatte i forbindelse med ledige stillinger, da det var nødvendigt, at opgaverne blev udført. Desuden havde tilskadekomnes arbejde i en længere periode været præget af stort arbejdspres i forbindelse med at få nødvendige IT-systemer til at fungere.
Et mindretal i udvalget bestående af Dansk Arbejdsgiverforening og De Offentlige Arbejdsgivere vurderede, at tilskadekomnes depression ikke udelukkende eller i overvejende grad var forårsaget af de arbejdsmæssige belastninger, da disse ikke synes at være tilstrækkeligt belastende til at udvikle en depression.