Anerkendelse af depression hos pædagog
Tilskadekomne arbejdede som pædagog ved et aktivitetscenter for psykisk handicappede, hvor hun oplevede at blive seksuelt chikaneret af en mandlig pædagog, der havde en grænseoverskridende adfærd overfor hende. Den mandlige kollega fortalte tilskadekomne, at hun var blevet ansat på grund af sit udseende og ikke sine kvalifikationer. Den mandlige kollega forsøgte at røre ved tilskadekomne, kramme hende kraftigt, han kommenterede hendes udseende og fulgte hende med øjnene klistret til hende, når hun underviste. Da tilskadekomne forsøgte at konfrontere den mandlige kollega med hans adfærd fik hun at vide, at hun var smuk, og at det var årsagen til hans adfærd. Den mandlige kollega blev dog mere og mere sur og ændrede i de planer, der var truffet i fællesskab. Når tilskadekomne gjorde ham opmærksom på den grænseoverskridende adfærd, fik hun at vide, at det var noget, hun bildte sig ind.
Tilskadekomne kontaktede ledelsen, der var indstillet på at afskedige ham, men hun ønskede at få samarbejdet til at fungere. Efterfølgende blev den mandlige kollegas adfærd værre, og han kaldte hende for en sladrehank. I forløbet blev der fra ledelsens side holdt afklarende samtaler med såvel tilskadekomne som den mandlige kollega, og en personalekonsulent blev inddraget i sagen. Flere af de øvrige ansatte påpegede, at den pågældende kollega havde udsat andre ansatte for mobning. Da tilskadekomne på ny gik til sin ledelse, blev den mandlige kollega afskediget.
Erhvervssygdomsudvalget vurderede, at tilskadekomnes depression i overvejende grad var forårsaget af arbejdet, hvor hun havde været udsat for seksuel chikane fra en mandlig kollega, der var verbalt og fysisk grænseoverskridende, blandt andet ved at kramme og berøre hende og fremsige uønskede kommentarer om hendes udseende.
Behandlet på møde i oktober 2012.