Anerkendelse af menisklæsion i knæet hos specialarbejder i vindmølleindustri

Tilskadekomne havde menisklæsion i knæet. Ifølge de lægelige oplysninger var symptomerne på denne sygdom debuteret under udsættelsen på arbejdet, og diagnosen var påvist ved MR-skanning. 

Erhvervssygdomsudvalget vurderede, at tilskadekomnes sygdom, menisklæsion i knæet, i overvejende grad var forårsaget af de arbejdsmæssige belastninger. 

Erhvervssygdomsudvalget lagde vægt på, at en meget stor del af tilskadekomnes arbejde med opbygning af forme og vinger i vindmølleproduktionen i en meget stor del af arbejdsdagen var foregået i knæliggende stilling, hvor tilskadekomne samtidig udførte sit arbejde i stillinger, der var akavede, fastlåste og anspændte for knæet. Selv om arbejdsgiver ikke var enig med tilskadekomne i omfanget af det knæliggende arbejde, vurderede Erhvervssygdomsudvalget, at belastningerne, der var bekræftet af arbejdsgiveren, var tilstrækkelige til at udvikle sygdommen. Erhvervssygdomsudvalget vurderede ligeledes, at det var uden betydning for udviklingen af tilskadekomnes menisklæsion, at der for år tilbage havde været mistanke om korsbåndslæsion.

Sagen blev behandlet på mødet i maj 2016.