Anerkendelse af posttraumatisk belastningsreaktion (PTSD) efter udredningsrapporten hos en lærer, der blev udsat for vold, udadreagerende adfærd og trusler fra elever

Tilskadekomne blev i en 2-årig periode udsat for belastninger i form af flere episoder med vold, udadreagerende adfærd og trusler fra elever på en skole. 

Erhvervssygdomsudvalget vurderede, at tilskadekomne havde været udsat for episoder af exceptionelt truende eller katastrofeagtig natur, fordi der havde været tale om voldsomme episoder med vold, udadreagerende adfærd og trusler, herunder flere slag med et værktøj. Belastningerne var relevant dokumenteret og sandsynliggjort af arbejdsgiver, vidner og politirapport.

Udvalget vurderede, at tilskadekomne debuterede med gener inden for et år, og at der frem til diagnosticeringen af PTSD cirka 6 år efter belastningsophør var traumespecifikke symptomer, samt at udsættelsen indeholdt svære, direkte traumer. Udvalget vurderede, at sagen faldt inden for udvalgets forelæggelsespraksis i sager om PTSD på baggrund af udredningsrapporten.
 
Udvalget vurderede derfor, at tilskadekomnes PTSD i overvejende grad var forårsaget af arbejdets særlige art. 

Sagen blev behandlet på mødet den 7. maj 2024.